آيا ايمپلنت دندان باعث سرطان مي شود؟
آيا ايمپلنت دندان باعث سرطان مي شود؟
ايمپلنت دندان به عنوان بهترين روش براي جايگزيني دندان شناخته مي شود و اين درمان داراي بيشترين طول عمر و استحكام در بين ساير درمان هاي بي دنداني مي باشد. در اين درمان پايه اي كاملا سازگار با بدن از جنس تيتانيوم در درون فك قرار داده مي شود و اين پايه به استخوان فك جوش مي خورد. حال ممكن است برخي شايعاتي در مورد ايمپلنت شنيده باشيد و براي شما سوال شده باشد كه آيا ايمپلنت دندان باعث سرطان مي شود؟
آيا ايمپلنت دندان باعث سرطان مي شود؟
خير. اگر شك و ترديدي در مورد سرطانزا بودن ايمپلنت داريد بايد بگوييم كه اصلا نيازي به نگراني وجود ندارد. طبق مطالعات انجام شده ايمپلنت و كارسينوماي دهان هيچگونه رابطه اي با يك ديگر ندارند و طبق مطالعات انجام شده در آمريكا درصد اين احتمال ?.????? اعلام شده است و از آنجايي كه درصد اين اتفاق كمتر از حتي يك دهم درصد است ، اصلا احتياجي به نگراني وجود ندارد. براي كسب اطلاعات كامل درباره ايمپلنت و قيمت انواع برند هاي ايمپلنت مي توانيد به لينك زير مراجعه فرماييد.
سرطان و ايمپلنت
به طور كلي قبل از انجام ايمپلنت دندان معاينات لازم ، بررسي عكس ها و سوابق پزشكي انجام مي شود و تمامي موارد عوارض احتمالي بررسي مي شود و گزارش مي شود. گرچه احتمال اين موضوع بسيار پايين مي باشد اما به طور كلي در صورت سابقه احتمالي ضروري است كه پزشك خود را در جريان بگذاريد. عوامل مهمي كه در اين مورد بايد در نظر گرفته شود مصرف الكل و سيگار ، ژنتيك و سوابق است و اين موارد عوامل موثر و مهم در سرطان هاي دهاني است.
كارسينوماي دهان چيست ؟
كارسينوماي دهان به سرطان دهان در ناحيه هاي زبان ، لثه ، كام سخت و كف دهان ايجاد شود گفته ميشود و به آن oral cancer گفته مي شود. به طور كلي اين نوع سرطان در افراد 40 سال به بالا ايجاد مي شود اما امروز در بين جوانان به علت استفاده از سيگار و تنباكو بالاتر رفته است.
مهم ترين عامل در كارسينوماي دهان مصرف بيش از اندازه الكل و دخانيات مي باشد كه بيش از ?? درصد از اين نوع سرطان به اين مورد مربوط مي شود. در ? درصد ديگر در كارسينوماي دهان عوامل ديگري همچون ژنتيك ، روش نادرست زندگي ، عفونت و مشكلات دهان و دنداني مي باشد.
آيا سرطان مي توانيد از عوارض و خطرات ايمپلنت باشد ؟
طبق گفته هاي بالا اين مورد به طور كلي رد مي شود و ايمپلنت هاي دنداني خطري ايجاد نخواهند كرد. ايمپلنت هاي دنداني ساختار بسيار شبيهي به دندان هاي طبيعي دارند. در انجام ايمپلنت دنداني پايه هايي كاملا سازگار با بدن در درون استخوان فك قرار داده مي شوند و نقش ريشه دندان را ايفا مي كنند. اين پايه ها مانند ريشه دندان هاي طبيعي به استخوان فك جوش مي خورند.
پروتز يا روكش ايمپلنت نيز مانند تاج دندان مي باشند و بر روي پايه ايمپلنت به وسيله رابطي به نام اباتمنت قرار داده مي شود و ظاهري طبيعي نيز دارند.
براي به حداقلي رساندن اين ريسك چه مراقبت هايي ميتوان انجام داد ؟
عدم مصرف دخانيات و الكل بعد از انجام جراحي ايمپلنت
به طور كلي قطع مصرف الكل و دخانيات براي سلامتي شما مفيد است اما به طور كلي بعد از انجام جراحي ايمپلنت براي كاهش ريسك عفونت و شكست ايمپلنت بهتر است مصرف دخانيات و الكل را بعد از جراحي ايمپلنت تا دو هفته به طور كامل قطع كنيد و حتما اين موضوع را با پزشك خود در ميان بگذاريد.
انتخاب يك متخصص ايمپلنت خوب
متخصص ايمپلنت خوب در موفقيت ايمپلنت و كاهش عوارض احتمالي ايمپلنت مهم ترين نقش را ايفا مي كند. متخصص ايمپلنت ابتدا بايد تمامي سوابق پزشكي شما به خوبي بررسي كند و تمامي ريسك هاي با انجام درمان صحيح و موفق كاهش دهد و بهترين ايمپلنت در جهان را به شما معرفي كند.
رعايت كامل بهداشت دهان و دندان
رعايت بهداشت دهان و دندان حتي براي نگهداري از دندان هاي طبيعي و ايمپلنت ضروري است و همچنين براي كاهش ريسك عفونت و سرطان كاملا مهم و موثر است. همچنين بعد از جراحي ، آب نمك بعد از ايمپلنت نيز توصيه مي شود.
خطرات ايمپلنت دندان
ايمپلنت دندان يكي از درمان هاي بي دنداني مي باشد كه طبق صحبت هايي كه گفته شد ، تاكنون هنوز هيچ مدرك عملي در مورد اثبات سرطان زا بودن ايمپلنت ارائه نشده است و اين مطلب دروغ است. اما ايمپلنت دندان مانند هر درمان ديگري اگر درست انجام نشود ممكن است عوارضي داشته باشد.
بهترين راه براي كاهش تمامي عوارض ايمپلنت ، استفاده از برندهاي ايمپلنت با كيفيت و مراجعه به پيش يك متخصص ايمپلنت با تجربه است. اگر موارد بالا را در درمان ايمپلنت خود مدنظر قرار داده باشيد ، عوارض ايمپلنت شما به صفر نزديك مي شود.
شكست درمان ايمپلنت ( عفونت )
ايمپلنت هاي دنداني امروزه بيش از ?? درصد موفقيت درماني دارند و در عده نادري ممكن است شكست درمان ايمپلنت اتفاق بيفتد. علت ايمپلنت شكست مي تواند عدم استخوان كافي ، ديابت و مشكلات استخواني باشد كه دندانپزشك حتما قبل از انجام درمان اين نكات را بررسي و به شما اعلام مي كند. اما در موارد نادري ايمپلنت هاي دنداني ممكن است عفونت كنند و شما مجبور به درآوردن پايه داشته باشيد.
بروز حساسيت
اين اتفاق بسيار نادر است اما ممكن است در برخي از افراد ايجاد حساسيت با فلز تيتانيوم ايجاد شود. در اين موارد به پيش پزشك مراجعه مي كنيد و راهكار يا دستورالعمل لازم را خدمت شما اعلام مي كند.
ايمپلنت دندان خوبه يا نه ؟
همانطور كه گفته شد هيچ ارتباطي بين ايمپلنت و سرطان وجود ندارد و امروز موفقيت ايمپلنت هاي دنداني بالاي ?? درصد مي باشد. به طور كلي ايمپلنت دندان به نسبت ساير درمان هاي بي دنداني داراي مزاياي بسيار زيادي اعم از طول عمر بالا ، استحكام و …… است و اين درمان به دندان هاي جانبي شما نيز مانند بريج تغيير يا تراش وارد نخواهد كرد. همچنين ايمپلنت هاي دنداني از تحليل لثه و استخوان جلوگيري مي كنند.
هزينه ايمپلنت به نسبت قيمت بريج دندان بيشتر است اما به نسبت طول عمر و تمام مزاياي كه دارد ، اين درمان كاملا ارزشش را دارد و اگر شما از برندهاي ايمپلنت با كيفيت استفاده و به پيش يك دكتر متخصص ايمپلنت حرفه اي مراجعه كنيد ، امكان ايجاد عوارض به صفر در نزديك مي شود.
برچسب: ،
ادامه مطلب